Tuesday, February 15, 2011

Stanley Roberts Olympia

Cake with grapefruit and berries


cake is a slight light, soft and, moreover, has an advantage: it does not contain eggs (or butter ). They'll be happy and then those who by choice or coercion can not eat eggs but do not want to renounce to a good dessert.

The preparation of the grapefruit cake semplicissima e molto simile a quella dei classici muffin. Da una parte gli ingredienti "secchi" dall'altra quelli liquidi che verranno aggiunti  successivamente quali latte, olio e succo di pompelmo.
In questo cake l'abbondante parte liquida serve a rendere liscio e morbido l'impasto ma ne prolunga decisamente i tempi di cottura in forno che  si aggireranno intorno all'ora, ma dipende sempre da che tipo di forno viene utilizzato (comunque vale sempre la prova stecchino). L'impiego dei frutti di bosco a mio avviso è il massimo, ma a chi non piacessero può tranquillamente ometterli e il gusto rimarrà ugualmente piacevole.



150 grams of brown sugar - 300 grams of flour (150 full) - 250 ml of milk - 50 ml of oil - juice and grated rind of a grapefruit - a packet of yeast - 125 g raspberries - 125 grams of fresh blueberries (preferably not frozen)
























In a bowl add the flour, sugar, baking powder and grated rind of grapefruit. Gently combine the raspberries and blueberries also have been washed and dried.
Mix well and then add the milk, oil and grapefruit juice. Mix well to avoid lumps.

Pour the mixture into a silicone pan and bake at 180 ° C for about 45-50 minutes. Remove from the oven and enjoy warm.


With this recipe (re - re) enter the contest to Cinzia that inspired me so much and what delicious Natalia ^ _ ^

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